Elkészítése
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 1 kg leveles tészta
- 2 kis üveges szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 8 szelet bacon
- 6 szelet csirkemell
- 2 tömlős tejszínes sajt (200 g)
- 20 dkg sajt
- só, bors
- 1 tojás
- szezámmag
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasszuk, majd kinyújtjuk egyenként.
Középen 4-4 csík bacont elterítünk.
A csirkemellet kkiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a szalonnára tesszük.
Erre halmozzuk a gombás ragut. A vöröshagymát kevés oljon megpirítjuk, majd ráöntjük a lé nélküli gombát, majd ízesítjük sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel és pár percig pároljuk.
Erre nyomjuk a tömlős sajtot, majd megszórjuk reszelt sajttal. A leveles tésztát ráhajtjuk mindkét oldalról a töltelékre.
Tojással megkenjünk, szezámmaggal megszórjuk és 180 fokos előmelegített sütőben, alsó-felső tütéssel szép pirosra sütjük kb 30-35 perc alatt.
Langyosra hűtjük, majd szeletelve tálaljuk.


