Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 5 csapott ek finomliszt
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A felaprított gombát olajon sóval, borssal ízesítve pároljuk, amíg a saját leve elfő. 1 csokor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Langyosra hűtve 2 egész tojással, zsemlemorzsával, liszttel és a megtisztított, lereszelt burgonyával elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Olajba mártogatott evőkanállal kanalanként rakjuk a forró olajba, kissé szétterítjük, majd mindkét felét szép pirosra sütjük.
Reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.

