Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 50 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A felaprított gombát olajon sóval, borssal ízesítve pároljuk, amíg a saját leve elfő. 1 csokor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Langyosra hűtve 2 egész tojással, zsemlemorzsával, liszttel és a megtisztított, lereszelt burgonyával elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Olajba mártogatott evőkanállal kanalanként rakjuk a forró olajba, kissé szétterítjük, majd mindkét felét szép pirosra sütjük.

Reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-langos/