Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás linguine citromos kakukkfűves gombával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 220 g barna csiperke gomba
  • 5 ek extra szűz olívaolaj (80 ml)
  • 2 tk nagy szemű tengeri só vagy 1 tk asztali só
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 citrom héja és kifacsart leve
  • 4 ág friss kakukkfű levele lehúzva (kb. 1 teáskanálnyi)
  • 0,5 kg linguine (hosszúmetélt)
  • 1 csokor friss petrezselyem összeaprítva
  • 2 ek frissen reszelt parmezán
  • frissen őrölt fekete bors


Elkészítése:

Szeleteljük fel vékonyan a gombát, és tegyük egy nagy tálba az olajjal, a sóval, a fokhagymával, a citromhéjjal és -lével, valamint a csodás illatú kakukkfűlevelekkel együtt.

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően, majd nagyjából szűrjük le, és tegyünk félre egy kevés főzőlevet.

Borítsuk gyorsan a tésztát a gombás keverékhez. Keverjük jól össze, öntsük rá a félretett főzőlevet, majd ízlés szerint adjuk hozzá a petrezselymet, a reszelt parmezánt és a borsot. Keverjük össze újra, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-linguine-citromos-kakukkfuves-gombaval/