Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás, paradicsomos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (hámozva és apróra vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 25 dkg gomba apróra vágva
  • 25 dkg spagetti (száraztészta, főzetlenül)
  • 0,5 liter zöldségleves alaplé
  • 1 konzerv hámozott és darabolt paradicsom
  • 50 dkg paradicsompüré
  • sajt ízlés sajt ízlés szerint
  • kevés zsiradék
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már kezd színesedni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát is és együtt pirítjuk még 1-2 percig.

Ezután hozzáadjuk a gombát, olasz fűszert, sót és borsot. Addig sütjük, amíg a gomba kissé összeesik.

Ezután felöntjük a darabolt paradicsommal, paradicsompürével és az alaplével. Jól összekeverjük az egészet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát is és készre főzzük az egészet.

Ha szeretnénk, akkor egy maréknyi bébispenótot is adhatunk hozzá a végén és még friss, aprított bazsalikomot is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-paradicsomos-teszta/