Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás párizsis rakott tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg párizsi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál piros paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csomag fodros nagykocka
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

Egy fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk egy serpenyőben. Amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadunk egy kis piros paprikát, majd beletesszük a felszeletelt gombát. A gombát fedő nélkül pároljuk, hogy a nedvesség elpárologjon. Amikor a gomba már megpirult, hozzáadjuk a felkockázott párizsit, és éppen csak összeforraljuk.

Közben kifőzzük a fodros kocka tésztát. Egy jénai tál aljára terítjük a tészta felét, ráhalmozzuk a gombás párizsis keveréket, majd befedjük a maradék tésztával. Az egészet megöntözzük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy összeálljon.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-parizsis-rakott-teszta-2/