Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg pancetta (vagy bacon)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojássárgája
  • 4 dl főzőtejszín
  • oregánó
  • petrezselyem
  • só
  • bors
  • olívaolaj
  • pecorino sajt (vagy parmezán )
  • spagetti

Elkészítése

Spagetti előkészítése

A spagettit lobogó, sós vízben a csomagoláson megadott idő szerint kifőzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.

Alap elkészítése

A bacont vagy pancsettát csíkokra vágjuk, majd kevés olívaolajon a felaprított vöröshagymával együtt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rövid ideig együtt pirítjuk.

Gomba párolása

A gombát leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük. A hagymás baconhöz adjuk, majd oregánóval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval fűszerezzük. Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk.

Szósz és tálalás

A főzőtejszínt és a tojások sárgáját simára keverjük, majd a gombás-baconös alapra öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. A leszűrt spagettivel összeforgatjuk, végül reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.

Tipp

A tejszín helyett készíthetjük a klasszikus módon, csak tojássárgájával és kevés főzővízzel is. Extra ízként keverhetünk a szószba egy kevés fehérbort, amit a gomba párolásakor adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-spagetti-szenegeto-modra-spaghetti-funghi-alla-carbonara/