Spagetti előkészítése
A spagettit lobogó, sós vízben a csomagoláson megadott idő szerint kifőzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.
Alap elkészítése
A bacont vagy pancsettát csíkokra vágjuk, majd kevés olívaolajon a felaprított vöröshagymával együtt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rövid ideig együtt pirítjuk.
Gomba párolása
A gombát leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük. A hagymás baconhöz adjuk, majd oregánóval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval fűszerezzük. Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk.
Szósz és tálalás
A főzőtejszínt és a tojások sárgáját simára keverjük, majd a gombás-baconös alapra öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. A leszűrt spagettivel összeforgatjuk, végül reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.
Tipp
A tejszín helyett készíthetjük a klasszikus módon, csak tojássárgájával és kevés főzővízzel is. Extra ízként keverhetünk a szószba egy kevés fehérbort, amit a gomba párolásakor adunk hozzá.