Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Gombás-szalonnás pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 tk só 2 dkg friss élesztő 1,7 dl meleg víz 1 púpos tk tyúkzsír olvasztva Szószhoz: 1,5 dl házi paradicsomlé 1 púpos tk liszt 1 csipet só 1 csipet bors 1 csipet morzsolt oregánó 1 csipet morzsolt bazsalikom Feltéthez: 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna 3 fej csiperke gomba 15 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.10.12.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1,7 dl meleg víz
  • 1 púpos tk tyúkzsír olvasztva

Szószhoz:

  • 1,5 dl házi paradicsomlé
  • 1 púpos tk liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom

Feltéthez:

  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 3 fej csiperke gomba
  • 15 dkg sajt


Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott tyúkzsírt, az élesztős vizet.

Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel. A sajtot lereszeljük. A szalonnát csíkokra vágjuk. A gomba héját lehúzzuk, folyó víz alatt átmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd a tönkjével együtt vékonyra szeleteljük.

A házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel, majd ízesítjük a fűszerekkel. Közepes lángon hagyjuk besűrűsödni, majd kicsit hűlni. A sütőt előmelegítjük. A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a paradicsomos szósszal.

Rászórjuk a sajt felét, majd rárakjuk a szalonnát, a gombát és legvégül meghintjük a maradék sajttal. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is