Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tejszínes makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg makaróni ( al dentére főzve)
  • 50 dkg csiperkegomba ( megtisztítva, apróra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma ( apróra vágva)
  • 2 gerezd fokhagyma ( apróra vágva)
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • só
  • bors
  • oliva olaj
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése

A hagymát kezdjük el pirítani egy kis olíva olajon, majd ha üvegesre pirult, akkor adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Erős lángon pirítsuk a gombát, közben sózzunk és borsozzunk. Figyeljünk arra, hogy a gomba ne főjön túlságosan meg, maradjon egy kicsit ropogós. Ha a gomba már majdnem kész van, akkor hintsük meg egy evőkanál liszttel, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a tejszínt is, amellyel még forraljuk 2-3 percig.

A gombás-tejszínes alapot keverjük össze a makaróni tésztával, tegyük bele egy jénaiba, vagy tepsibe, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, és 10 percre tegyük be a sütőbe, hogy a sajt egy kicsit megpiruljon a tetején.

Még forrón tálaljuk! 

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-tejszines-makaroni/