Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás tészta ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fodros nagykocka
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

Elkészítés

A gombát alaposan megmossuk és felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg a gomba levet ereszt és megpuhul.

Közben a tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Összeforgatjuk a gombás raguval, és frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tipp

A ragut gazdagíthatjuk egy kevés tejszínnel vagy reszelt sajttal is, így krémesebb, selymesebb lesz az étel. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, adhatunk hozzá pirított csirkemell csíkokat is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-teszta-ragu/