Elkészítése
A gombát szeletekre, a szalonnát és a hagymát apró kockákra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben a szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk. Oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával, és végül reszelt sajttal borítjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
