Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás,sonkás pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 evőkanál joghurt

A feltéthez

  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sonka
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 30 dkg reszelt sajt (trappista)

Elkészítése

A gombát szeletekre, a szalonnát és a hagymát apró kockákra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben a szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk. Oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd addig pároljuk, amíg a gomba elfövi a levét. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával, és végül reszelt sajttal borítjuk.

Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombassonkas-pizza/