Elkészítése
Csirke előkészítése
A csirkemellet megmossuk, és közepes méretű darabokra vágjuk (annyira, hogy mindegyik egy-egy kagylóba illeszkedjen). A gyros fűszerkeveréket összekeverjük olívaolajjal és zúzott fokhagymával, majd a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a pácba.
Spenótos öntet
A megtisztított spenótot apróra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Tészta és összeállítás
Az óriáskagyló tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy kivajazott, kimargarinozott tepsit előkészítünk. A kifőtt kagylókba helyezzük a bepácolt csirkedarabokat, majd rákanalazzuk a spenótos öntetet. A tetejükre egy-egy szelet fetát teszünk.
Sütés
A megtöltött kagylókat szorosan egymás mellé rendezzük a tepsiben, lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a sajt és a kagylók szépen megpirulnak.
Tipp
Még gazdagabb ízt kapunk, ha a feta mellé kevés reszelt parmezánt is szórunk a tetejére. Egy friss görög saláta vagy tzatziki remek kísérője lehet ennek az ételnek.
