Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges tészták

Tészta félék receptjei

Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve különleges, mégis könnyen elkészíthető étel. A gyros fűszeres csirke, a spenótos-tejfölös öntet és a feta sajt együtt igazán mediterrán hangulatú fogást alkotnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Csirke előkészítése

A csirkemellet megmossuk, és közepes méretű darabokra vágjuk (annyira, hogy mindegyik egy-egy kagylóba illeszkedjen). A gyros fűszerkeveréket összekeverjük olívaolajjal és zúzott fokhagymával, majd a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a pácba.

Spenótos öntet

A megtisztított spenótot apróra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

Tészta és összeállítás

Az óriáskagyló tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy kivajazott, kimargarinozott tepsit előkészítünk. A kifőtt kagylókba helyezzük a bepácolt csirkedarabokat, majd rákanalazzuk a spenótos öntetet. A tetejükre egy-egy szelet fetát teszünk.

Sütés

A megtöltött kagylókat szorosan egymás mellé rendezzük a tepsiben, lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a sajt és a kagylók szépen megpirulnak.

Tipp

Még gazdagabb ízt kapunk, ha a feta mellé kevés reszelt parmezánt is szórunk a tetejére. Egy friss görög saláta vagy tzatziki remek kísérője lehet ennek az ételnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is