Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Görögös-spenótos csirke óriáskagyló-tésztába töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag óriás kagylótészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 nagy tál spenót
  • 250 g feta sajt
  • 25 dkg tejföl
  • gyros fűszerkeverék
  • olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db szerecsendió
  • só
  • bors
  • margarin

Elkészítése

Csirke előkészítése

A csirkemellet megmossuk, és közepes méretű darabokra vágjuk (annyira, hogy mindegyik egy-egy kagylóba illeszkedjen). A gyros fűszerkeveréket összekeverjük olívaolajjal és zúzott fokhagymával, majd a csirkedarabokat egyenként belemártjuk a pácba.

Spenótos öntet

A megtisztított spenótot apróra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

Tészta és összeállítás

Az óriáskagyló tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy kivajazott, kimargarinozott tepsit előkészítünk. A kifőtt kagylókba helyezzük a bepácolt csirkedarabokat, majd rákanalazzuk a spenótos öntetet. A tetejükre egy-egy szelet fetát teszünk.

Sütés

A megtöltött kagylókat szorosan egymás mellé rendezzük a tepsiben, lefedjük alufóliával, és 200 °C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és addig sütjük tovább, amíg a sajt és a kagylók szépen megpirulnak.

Tipp

Még gazdagabb ízt kapunk, ha a feta mellé kevés reszelt parmezánt is szórunk a tetejére. Egy friss görög saláta vagy tzatziki remek kísérője lehet ennek az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gorogos-spenotos-csirke-oriaskagylo-tesztaba-toltve/