Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Grízes tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük. Kevés olajon lassan megpirítjuk a búzadarát, amíg világosbarnára nem sül. Vigyázzunk, mert gyorsan megéghet, amikor már elkezd barnulni. Ha elkészült, kicsit félretesszük, majd óvatosan forró vizet öntünk rá. Fontos, hogy figyeljünk a forró gőzre, mert könnyen megégetheti a kezünket. Összekeverjük, és hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük és félretesszük. Kevés olajon lassan megpirítjuk a búzadarát, amíg világosbarnára nem sül. Vigyázzunk, mert gyorsan megéghet, amikor már elkezd barnulni. Ha elkészült, kicsit félretesszük, majd óvatosan forró vizet öntünk rá. Fontos, hogy figyeljünk a forró gőzre, mert könnyen megégetheti a kezünket. Összekeverjük, és hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Ezután a búzadarát összekeverjük a kifőtt tésztával. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is