Elkészítése
Hozzávalók 1 bögre= 2,5 dl:
- 1/2 kg száraz tészta
- só
- kevés étolaj
- 1 bögre búzadara
- 1 bögre víz, enyhén sózva
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőztem, csap alatt leöblítettem.
A vizet leráztam róla, kicsi étolajat tettem rá, majd összekevertem.
1 bögre vizet enyhén sózva felforraltam.
1 ek. étolajon a darát kissé megpirítottam (inkább csak felmelegítettem), a lobogó vízzel felöntöttem, összekevertem.
A lángot lekapcsoltam, fedővel lefedtem és az alatt megduzzadt.
Szétkevertem és a tésztával összekevertem
[box style=”info”]Én lekvárral, férjem savanyúsággal fogyasztotta.
Ritkán készítek, inkább jobban csak uborka érés idején.
Nagyon szeretem tejfölös uborka salival.[/box]

