Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajat felforrósítjuk, majd a búzadarát aranybarnára pirítjuk rajta. Ezután nagyon-nagyon óvatosan, a felcsapó forró gőzre vigyázva, hozzáadjuk a vizet, átkeverjük, majd fedő alatt 10 percig pihentetjük. Ezalatt a grízszemek szépen megpuhulnak. A tésztát bő-sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. A tésztát a grízre öntjük, alaposan összekeverjük, az esetleges csomókat elnyomkodjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.05.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk, majd a búzadarát aranybarnára pirítjuk rajta.

Ezután nagyon-nagyon óvatosan, a felcsapó forró gőzre vigyázva, hozzáadjuk a vizet, átkeverjük, majd fedő alatt 10 percig pihentetjük. Ezalatt a grízszemek szépen megpuhulnak.

A tésztát bő-sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk.

A tésztát a grízre öntjük, alaposan összekeverjük, az esetleges csomókat elnyomkodjuk.

Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is