Elkészítése
Az epret megtisztítjuk, majd szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt alaposan leöblítjük. Turmixgépbe tesszük, vagy botmixerrel pürésítjük a mentalevelekkel együtt. Hozzáadjuk az eperszörpöt, és ha szükséges, egy kevés cukorral édesítjük. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk.
A grízes tésztához egy serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük a zsírt vagy olajat, és hozzáadjuk a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett pirítjuk, amíg szép barnás színt kap, de vigyázunk, hogy ne égjen meg. Megsózzuk, majd egy bögre vizet adunk hozzá, gyorsan átkeverjük, lefedjük, és egy perc múlva elzárjuk alatta a lángot.
A dara a fedő alatt 5-6 perc alatt magába szívja a vizet. Ekkor villával átkeverjük, majd a közben kifőzött és leszűrt tésztával összeforgatjuk.
Az eperszósszal meglocsolva, esetleg pár szem mazsolával megszórva tálaljuk.
