Elkészítése
A meleg vízben elkeverjük a mézet és a porélesztőt, majd néhány percig állni hagyjuk, amíg a kovász elkezd dolgozni. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sót és a fokhagymaport. Először villával összedolgozzuk, majd kézzel sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lefedve kb. 5 percig pihentetjük, de ha van időnk, hosszabb kelesztéssel még jobb lesz. Ezután három részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk vagy kézzel széthúzzuk.
A kis korongokat olajjal kikent tepsibe helyezzük, ízlés szerint megkenjük szósszal, majd rátesszük a választott feltéteket: kukoricát, gombát, bacont, sajtot vagy bármit, amit szeretünk. Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha ropogósabb alapot szeretnénk, a tésztát sütés előtt villával több helyen megszurkálhatjuk. Fokhagymás tejfölös alap is jól illik hozzá, így változatosabb ízeket kapunk.

