Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors kefires lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 3 kis dobozos kefir
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál só
Kefires lángos kép

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk az élesztőt és a sót, majd hozzáöntjük a kefirt és beleütjük a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát meleg helyen, letakarva fél órán keresztül kelesztjük, hogy szépen megemelkedjen.

Amikor a tészta megkelt, olajos kézzel adagokat veszünk belőle, majd ezeket a tenyerünk segítségével kihúzgáljuk, laposra formázzuk. Ezután forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Tipp

A megmaradt tésztát hűtőben akár egy hétig is el lehet tárolni. Én nylon zacskóba szoktam tenni, hogy megőrizze frissességét és ne vegye át a hűtő illatait. A feltétek variálásának csak a képzelet szab határt, így mindig változatosan tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gyors-kefires-langos/