Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt (lehet sima is vagy bármilyen keverék liszt) 1 csapott tk só 1/2 dl olaj 1 cs instant élesztő vagy 2 dkg friss 1 mk cukor 2 dl langyos víz bő olaj a sütéshez Elkészítése: Az élesztőt, cukrot, langyos vizet összekeverjük és 1-2 percig kelni hagyjuk. Addig a liszthez adjuk a sót, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg kenyérliszt (lehet sima is vagy bármilyen keverék liszt)
  • 1 csapott tk só
  • 1/2 dl olaj
  • 1 cs instant élesztő vagy 2 dkg friss
  • 1 mk cukor
  • 2 dl langyos víz
  • bő olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt, cukrot, langyos vizet összekeverjük és 1-2 percig kelni hagyjuk.

Addig a liszthez adjuk a sót, az olajat, végül a megkelt élesztővel összegyúrjuk közepes keménységű tésztává.

15 percig langyos helyen kelesztjük, majd elosztjuk annyi részre, ahány lángost szeretnénk (ebből az adagból 6 szokásos méretű lángos lett).

A gombócokat újra lefedjük kb 5 percre, majd kissé olajos kézzel megformáljuk a lángosokat és bő, forró olajban megsütjük a lángosok mindkét oldalát.

Fokhagymás tejföllel és sajttal fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is