Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös stíriai metélt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg rétesliszt ( attól függ milyen nedves a túró)
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • só
  • 1 üveg őszibarack konzerv
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • cukor (ízlés szerint)

Elkészítése

A túrót krumplinyomón áttörjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, egy evőkanál porcukorral és egy csipet sóval. Ha a tészta túl lágy, kevés lisztet adunk hozzá, ha pedig túl száraz, egy kis tejföllel lazítjuk.

A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd ujjnyi széles metéltekre vágjuk. Enyhén sós vízben több részletben kifőzzük, hogy ne ragadjanak össze. Amint megfőttek, leszűrjük és lecsepegtetjük.

Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék porcukorral, a vajjal, a tejföllel, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.

A kifőtt tésztát ebbe a keverékbe forgatjuk, majd kivajazott tepsibe a felét elosztjuk. Rászórjuk a felkockázott őszibarackbefőtt felét, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék barackot is elosztjuk rajta. Ízlés szerint cukros mákkal megszórjuk.

Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Melegen és hidegen is tálalható, vaníliás pudinggal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gyumolcsos-stiriai-metelt/