A túrót krumplinyomón áttörjük, majd összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, egy evőkanál porcukorral és egy csipet sóval. Ha a tészta túl lágy, kevés lisztet adunk hozzá, ha pedig túl száraz, egy kis tejföllel lazítjuk.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd ujjnyi széles metéltekre vágjuk. Enyhén sós vízben több részletben kifőzzük, hogy ne ragadjanak össze. Amint megfőttek, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék porcukorral, a vajjal, a tejföllel, a citromhéjjal és egy csipet sóval simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
A kifőtt tésztát ebbe a keverékbe forgatjuk, majd kivajazott tepsibe a felét elosztjuk. Rászórjuk a felkockázott őszibarackbefőtt felét, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék barackot is elosztjuk rajta. Ízlés szerint cukros mákkal megszórjuk.
Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen és hidegen is tálalható, vaníliás pudinggal kínáljuk.