Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Hagyományos lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először az élesztőt a meglangyosított tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót, és annyi langyos vizet, hogy egy lágyabb tésztát kapjak. Alaposan összedolgozom, ezt követően hozzáadom az olajat és jól összekeverem. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még lisztet. Egy edénybe helyezem, letakarom, és 1 órán át kelesztem. Ezután közepes méretű gombócokat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.03.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Először az élesztőt a meglangyosított tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót, és annyi langyos vizet, hogy egy lágyabb tésztát kapjak. Alaposan összedolgozom, ezt követően hozzáadom az olajat és jól összekeverem. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még lisztet.

Egy edénybe helyezem, letakarom, és 1 órán át kelesztem. Ezután közepes méretű gombócokat formázok – a lángos méretétől függően – és ezt is letakarva 10-15 percig pihentetem. Utána kézzel nyújtogatom, hogy lángos formát kapjak, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. Alaposan lecsöpögtetem.

Fokhagymával, sóval, sajttal, tejföllel ízesítem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is