Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagyományos lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 db instant élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 csipet só

Elkészítése

Először az élesztőt a meglangyosított tejjel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót, és annyi langyos vizet, hogy egy lágyabb tésztát kapjak. Alaposan összedolgozom, ezt követően hozzáadom az olajat és jól összekeverem. Ha a tészta túl lágy, adjunk hozzá még lisztet.

Egy edénybe helyezem, letakarom, és 1 órán át kelesztem. Ezután közepes méretű gombócokat formázok – a lángos méretétől függően – és ezt is letakarva 10-15 percig pihentetem. Utána kézzel nyújtogatom, hogy lángos formát kapjak, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. Alaposan lecsöpögtetem.

Fokhagymával, sóval, sajttal, tejföllel ízesítem.

https://receptneked.wps.hu/teszta/hagyomanyos-langos/