Elkészítése
Kockára vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük a szintén kockázott répával és zellerrel együtt. Ezután beleöntjük a paradicsomszószt, és felöntjük annyi langyos vízzel, hogy a szósz se túl sűrű, se túl híg ne legyen. Hozzáadjuk a zöld fűszereket, sót, cukrot, mindenki saját ízlése szerint, és összefőzzük. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük szét.
Amikor a szósz elkészült, hozzáadjuk a felkockázott párizsit, és már csak néhány percig főzzük tovább. Mielőtt elzárjuk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, még ízesítjük.
A mártást a sós, olajos vízben kifőtt, majd lecsepegtetett spagettivel forrón tálaljuk. Bármilyen sajttal kínálhatjuk – ha reszelnivaló nincs kéznél, a lapka sajt is megteszi. Egyszerű, olcsó és nagyon gyors egytálétel.
