Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis bolognai (maradékmentő) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 adag sertés vagy másféle pörkölt maradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kg száraztészta
  • 15 dkg feta

Elkészítése

A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.

A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.

Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsos tésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.

190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.

8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hamis-bolognai-maradekmento/