Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis bolognai recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg párizsi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 1 kis szelet zeller
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • olaj
  • só
  • cukor

Elkészítése

Kockára vágjuk a hagymát, és kevés olajon megdinszteljük a szintén kockázott répával és zellerrel együtt. Ezután beleöntjük a paradicsomszószt, és felöntjük annyi langyos vízzel, hogy a szósz se túl sűrű, se túl híg ne legyen. Hozzáadjuk a zöld fűszereket, sót, cukrot, mindenki saját ízlése szerint, és összefőzzük. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségeket ne főzzük szét.

Amikor a szósz elkészült, hozzáadjuk a felkockázott párizsit, és már csak néhány percig főzzük tovább. Mielőtt elzárjuk, kóstoljuk meg, és ha szükséges, még ízesítjük.

A mártást a sós, olajos vízben kifőtt, majd lecsepegtetett spagettivel forrón tálaljuk. Bármilyen sajttal kínálhatjuk – ha reszelnivaló nincs kéznél, a lapka sajt is megteszi. Egyszerű, olcsó és nagyon gyors egytálétel.

https://receptneked.wps.hu/teszta/hamis-bolognai/