Elkészítése
Tészta elkészítése
A metélt tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, hogy ne ragadjon össze.
Krém elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. Az egészet óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérje habjával.
Összeállítás
A krémhez hozzákeverjük a kifőzött tésztát és a kockákra vágott őszibarack kompótot. Egy sütőedényt kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a tésztás keveréket.
Sütés
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve kissé hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

