Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez: 30 dkg széles metélt 5 dkg vaj 3 tojás 10 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 1 közepes citrom reszelt héja 35 dkg tehéntúró 330 gramm tejföl vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez és szórásához Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.07.31.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg széles metélt
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 35 dkg tehéntúró
  • 330 gramm tejföl
  • vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez és szórásához


Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk a vizet róla.

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük, majd óvatosan, a habot nem összetörve beleforgatjuk a tojáshabot is (aki szeretne mazsolát is adhat hozzá).

A kész masszát összekeverjük a kifőtt tésztával.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában, porcukorral megszórva is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is