Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi bolognai pennével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús (bármilyen húsból)
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • 1 darab babérlevél
  • 2 mokkáskanál majoránna
  • 3 kávéskanál oregánó
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 25 dkg penne tészta
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztát kifőzzük a szokásos módon.

A bolognaihoz kevés olajon az aprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, az aprított vagy préselt fokhagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, összekeverjük és felöntjük (kb 1 dl) vízzel.

Ezután hozzáadjuk a fűszereket a petrezselyem kivételével.

Az egészet összeforraljuk. Ha a hús megpuhult, akkor beletesszük a paradicsompürét is (szaftos legyen a szósz!).

Ha híg, akkor szórjuk meg kevés liszttel, ha túl sűrű, akkor kevés vizet adjunk hozzá.

A legvégén keverjük bele a felaprított petrezselyemzöldet és a tésztát.

Kínáljuk ketchuppal és reszelt sajttal!

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hazi-bolognai-pennevel/