Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Tészta félék receptjei

Házi burgonyás lángos alaprecept

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Nincs nyár lángos nélkül! Réges-régen még zsírban sütötték. Az alaprecept áttört-főtt burgonyával készül, ugyanis a külső ropogós kérget és a belső omlós állagot egyedül a lisztes krumplinak köszönheti ez a varázslatos étel. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az apró darabokra morzsolt élesztőt. Hagyjuk a keveréket 5-10 percig pihenni, hogy felfusson. Egy tálban összekeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Cseh-Dálnoky Zsófia
Beküldte: 2021.08.10.

Tésztához

Sütéshez

Elkészítése

Nincs nyár lángos nélkül!

Réges-régen még zsírban sütötték. Az alaprecept áttört-főtt burgonyával készül, ugyanis a külső ropogós kérget és a belső omlós állagot egyedül a lisztes krumplinak köszönheti ez a varázslatos étel.

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az apró darabokra morzsolt élesztőt. Hagyjuk a keveréket 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a főtt-áttört burgonyát és a felfuttatott élesztőt is. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és hozzáadunk még annyi tejet, hogy kellemesen puha, lágy legyen a tészta.

Ezután a tésztát letakarjuk egy konyharuhával és meleg, de nem forró helyen kb 45 percen át kelesztjük.

A hólyagos, két-háromszorosára megkelt tésztát olajozott gyúrólapon vagy tálcán olajos kézzel nyújtsuk ki kb 2 cm vastagságúra és kis jénai tállal szaggassuk ki. A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük úgy, hogy ne érjenek össze. Ezután olajos kezekkel a tésztát a széleinél óvatosan húzogasd, hogy lángos alakú legyen.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat és egyenként süssük ki a lángosokat. Nagyon gyorsan kisül, kb 2-3 perc alatt! A kisült lángosokat ne tedd egymásra!

Az elkészült lángosokat megkenheted fokhagymával, tejföllel és reszelt sajttal megszórhatod. Én mogyorókrémmel is kipróbáltam és nagyon ízletes lett!

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Cseh-Dálnoky Zsófia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is