Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy nagy tálba tesszük, és közepébe egy mélyedést készítünk. A mélyedésbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Az élesztőt hagyjuk felfutni. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót: a sót, a tojást, a natúr joghurtot és az olajat. Kézzel vagy dagasztógéppel sima, rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.03.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük, és közepébe egy mélyedést készítünk. A mélyedésbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Az élesztőt hagyjuk felfutni.

Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót: a sót, a tojást, a natúr joghurtot és az olajat. Kézzel vagy dagasztógéppel sima, rugalmas tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen hengert formázunk belőle, majd 10 egyenlő részre osztjuk. (Ha nagyobb vagy kisebb bucikat szeretnénk, ennek megfelelően osztjuk a tésztát.) A darabokból kézzel kis cipókat formázunk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. A cipókat letakarva további 30 percig pihentetjük.

A bucik tetejét egy felvert tojással megkenjük, hogy szép aranyszínűek legyenek sütés után. Az előmelegített sütőbe tesszük őket, és 180 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor megsültek, kivesszük őket a sütőből, és még forrón egy darabka margarinnal megkenjük a tetejüket, hogy fényesek és puhák maradjanak. Tálalás előtt hagyjuk kissé hűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is