Elkészítése
Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A felfuttatott élesztős tejet és az olvasztott margarint is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg rugalmas, homogén tésztát nem kapunk.
A tésztát letakarva, meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, de nem gyúrjuk át. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kb. 5 cm széles csíkokra vágjuk.
A sütőhengereket vékonyan beolajozzuk, majd a tésztacsíkokat spirálisan feltekerjük úgy, hogy a szélei kissé fedjék egymást. A tészta két végét aláhajtjuk, hogy ne csússzon le.
A külsejét is vékonyan megkenjük olajjal, majd kristálycukorba forgatjuk.
Előmelegített sütőben 200°C-on, forgatva aranybarnára sütjük.
Még melegen ízlés szerint darált dióba, fahéjas cukorba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk.

