Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, az instant élesztőt, a sót, az olajat és a langyos vizet összegyúrjuk, majd sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
Feltétek összeállítása
A tésztát megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (szükség esetén ketchup is használható). Rászórjuk a kockázott bacont, a kukoricát, majd tépkedve ráhelyezzük a mozzarellát és rákockázzuk a fetát. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, és szintén elosztjuk a tetején.
Sütés
A pizzát előmelegített, magas hőfokú sütőben sütjük, amíg a tészta és a sajt egy kis színt kap. Ekkor kivesszük, ráütjük a tojásokat, majd visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, a sárgája viszont lágy marad.
Tipp
A tojásokat már a sütés elején is ráüthetjük, ha keményebbre szeretnénk. A feltéteket bátran variálhatjuk: kerülhet rá paprika, olívabogyó vagy akár csípős szalámi is, így mindig más ízvilágot kaphatunk.
