Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi laktató pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g kockázott bacon
  • 0,5 konzerv kukorica
  • 1 db mini mozzarella
  • 100 g feta sajt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • fűszeres paradicsomszósz

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1.5 dl langyos víz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, az instant élesztőt, a sót, az olajat és a langyos vizet összegyúrjuk, majd sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.

Feltétek összeállítása

A tésztát megkenjük fűszeres paradicsomszósszal (szükség esetén ketchup is használható). Rászórjuk a kockázott bacont, a kukoricát, majd tépkedve ráhelyezzük a mozzarellát és rákockázzuk a fetát. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, és szintén elosztjuk a tetején.

Sütés

A pizzát előmelegített, magas hőfokú sütőben sütjük, amíg a tészta és a sajt egy kis színt kap. Ekkor kivesszük, ráütjük a tojásokat, majd visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje megszilárdul, a sárgája viszont lágy marad.

Tipp

A tojásokat már a sütés elején is ráüthetjük, ha keményebbre szeretnénk. A feltéteket bátran variálhatjuk: kerülhet rá paprika, olívabogyó vagy akár csípős szalámi is, így mindig más ízvilágot kaphatunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/hazi-laktato-pizza/