Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi lasagne igazi klasszikus, amely mindig nagy sikert arat az asztalnál. A frissen gyúrt tésztalapok, a fűszeres darált húsos szósz és a reszelt sajt együtt egy kiadós, laktató fogást adnak. Ha egyszer kipróbáljuk saját készítésű tésztával, érezni fogjuk a különbséget.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.09.01.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a vízzel elkeverjük, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Hat részre osztjuk, majd vékony lapokra nyújtjuk.

Húsos szósz

A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kis lángon addig forraljuk, amíg sűrű, szószos állagot kapunk.

Rétegezés és sütés

Egy kiolajozott tepsibe rétegezve tesszük a tésztalapokat és a húsos szószt: egy sor tészta, egy sor szósz, és így tovább. A tetejére tészta és bőséges reszelt sajt kerül.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

Ha szaftosabb változatot szeretnénk, a rétegek közé egy kevés besamelmártást is tehetünk. A sajt tetejére keverhetünk parmezánt vagy füstölt sajtot is, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is