Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi lasagne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • sajt
  • 2 db tojás
  • 3,5 dl víz
  • 30 dkg teljes kiörlésű liszt

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a vízzel elkeverjük, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Hat részre osztjuk, majd vékony lapokra nyújtjuk.

Húsos szósz

A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kis lángon addig forraljuk, amíg sűrű, szószos állagot kapunk.

Rétegezés és sütés

Egy kiolajozott tepsibe rétegezve tesszük a tésztalapokat és a húsos szószt: egy sor tészta, egy sor szósz, és így tovább. A tetejére tészta és bőséges reszelt sajt kerül.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

Tipp

Ha szaftosabb változatot szeretnénk, a rétegek közé egy kevés besamelmártást is tehetünk. A sajt tetejére keverhetünk parmezánt vagy füstölt sajtot is, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

https://receptneked.wps.hu/teszta/hazi-lasagne/