Tészta elkészítése
A tojásokat a vízzel elkeverjük, majd a liszthez adjuk, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Hat részre osztjuk, majd vékony lapokra nyújtjuk.
Húsos szósz
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húst. Addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük. Kis lángon addig forraljuk, amíg sűrű, szószos állagot kapunk.
Rétegezés és sütés
Egy kiolajozott tepsibe rétegezve tesszük a tésztalapokat és a húsos szószt: egy sor tészta, egy sor szósz, és így tovább. A tetejére tészta és bőséges reszelt sajt kerül.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Tipp
Ha szaftosabb változatot szeretnénk, a rétegek közé egy kevés besamelmártást is tehetünk. A sajt tetejére keverhetünk parmezánt vagy füstölt sajtot is, hogy még intenzívebb ízt kapjon.