Elkészítése
A langyos vízbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután a kétféle liszttel, oregánóval, fokhagymával (ezektől lesz illatos és finom a tészta), valamint a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát háromnegyed óráig kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a pizzaszószt. A nagyon apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk két evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és fél dl vizet. Sóval, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, és ha szükséges, egy kevés cukorral édesítjük. Ezt a kinyújtott tésztára kenjük, majd elrendezzük rajta a feltéteket.
Előmelegített sütőben 220 fokon 6-8 percig sütjük, majd a hőfokot 15 fokkal visszavesszük, és további 15 percig sütjük.
Alternatív megoldásként pizzaszósz helyett karikára vágott húsos paradicsomot is tehetünk a tésztára, majd megszórjuk egy csipet oregánóval és bazsalikommal. Mivel ebből a tésztából két adag készül, az egyiket pizzaszósszal, a másikat paradicsomkarikákkal is elkészíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
