Elkészítése
Tészta elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék langyos tejet, és alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
Feltét elkészítése és pizza összeállítása:
A pizzakrémet és a tejfölt összekeverjük, és egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára. A feltéteket ízlés szerint elrendezzük. A javasolt sorrend: párizsi, kolbász, hagyma, gomba, kukorica, végül reszelt sajt.
Sütés:
A pizzát előmelegített sütőben 180 °C-on 40-45 perc alatt készre sütjük.
Még forrón tálaljuk, hogy a feltétek és a tészta tökéletes állagúak legyenek.
