Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg rétesliszt
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg élesztő
  • 0,5 liter langyos víz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál oregánó
  • 2 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor

Pizzaszósz

  • 2 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

Feltét

  • 20 dkg sajt (trappista, vagy valami hasonló)
  • 20 dkg gépsonka
  • szalonna
  • gomba
  • kukorica
  • zöldpaprika (vagy bármi ízlés szerint )

Elkészítése

A langyos vízbe beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután a kétféle liszttel, oregánóval, fokhagymával (ezektől lesz illatos és finom a tészta), valamint a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztát gyúrunk. A tésztát háromnegyed óráig kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsibe rakjuk.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a pizzaszószt. A nagyon apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk két evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és fél dl vizet. Sóval, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük, és ha szükséges, egy kevés cukorral édesítjük. Ezt a kinyújtott tésztára kenjük, majd elrendezzük rajta a feltéteket.

Előmelegített sütőben 220 fokon 6-8 percig sütjük, majd a hőfokot 15 fokkal visszavesszük, és további 15 percig sütjük.

Alternatív megoldásként pizzaszósz helyett karikára vágott húsos paradicsomot is tehetünk a tésztára, majd megszórjuk egy csipet oregánóval és bazsalikommal. Mivel ebből a tésztából két adag készül, az egyiket pizzaszósszal, a másikat paradicsomkarikákkal is elkészíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hazi-pizza/