Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy keményebb állagú tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk. Amikor már elég vékony, alaposan meglisztezzük, és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ezután a sodrófára tekert tésztát középen elvágjuk, hogy eltávolítsuk róla a sodrófát, így hosszú téglalap alakú tésztát kapunk. A téglalapot két […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Élő
Beküldte: 2013.02.17.

Hozzávalók

Elkészítése

Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy keményebb állagú tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk. Amikor már elég vékony, alaposan meglisztezzük, és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ezután a sodrófára tekert tésztát középen elvágjuk, hogy eltávolítsuk róla a sodrófát, így hosszú téglalap alakú tésztát kapunk.

A téglalapot két egyenlő részre vágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztacsíkot kapjunk. Ehhez éles, nagy pengéjű kést használunk. Egy csíkot a gyúrótáblára helyezünk, bal kézzel megfogjuk, jobb kézzel pedig vékony tésztacsíkokat szelünk belőle. Ha szükséges, közben egy kis liszttel megszórjuk, és kezünkkel átforgatjuk a csíkokat, hogy ne ragadjanak össze. Ugyanígy járunk el a többi tésztacsíkkal is.

Közben enyhén sós vizet forralunk. A tésztát kis adagokban a forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és olajjal vagy egy kevés zsírral összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.

Túróval, tejföllel és sült szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is