Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy keményebb állagú tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk. Amikor már elég vékony, alaposan meglisztezzük, és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ezután a sodrófára tekert tésztát középen elvágjuk, hogy eltávolítsuk róla a sodrófát, így hosszú téglalap alakú tésztát kapunk.
A téglalapot két egyenlő részre vágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztacsíkot kapjunk. Ehhez éles, nagy pengéjű kést használunk. Egy csíkot a gyúrótáblára helyezünk, bal kézzel megfogjuk, jobb kézzel pedig vékony tésztacsíkokat szelünk belőle. Ha szükséges, közben egy kis liszttel megszórjuk, és kezünkkel átforgatjuk a csíkokat, hogy ne ragadjanak össze. Ugyanígy járunk el a többi tésztacsíkkal is.
Közben enyhén sós vizet forralunk. A tésztát kis adagokban a forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és olajjal vagy egy kevés zsírral összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Túróval, tejföllel és sült szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!