Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi túrós csusza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 db tojás
  • langyos víz (amennyit felvesz a tészta )

Elkészítése

Kimérjük az alapanyagokat, hozzáadjuk a tojásokat, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy keményebb állagú tésztát gyúrhassunk belőle. A tésztát sodrófával vékonyra nyújtjuk. Amikor már elég vékony, alaposan meglisztezzük, és szorosan felcsavarjuk a sodrófára. Ezután a sodrófára tekert tésztát középen elvágjuk, hogy eltávolítsuk róla a sodrófát, így hosszú téglalap alakú tésztát kapunk.

A téglalapot két egyenlő részre vágjuk, hogy három egyforma szélességű tésztacsíkot kapjunk. Ehhez éles, nagy pengéjű kést használunk. Egy csíkot a gyúrótáblára helyezünk, bal kézzel megfogjuk, jobb kézzel pedig vékony tésztacsíkokat szelünk belőle. Ha szükséges, közben egy kis liszttel megszórjuk, és kezünkkel átforgatjuk a csíkokat, hogy ne ragadjanak össze. Ugyanígy járunk el a többi tésztacsíkkal is.

Közben enyhén sós vizet forralunk. A tésztát kis adagokban a forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, és olajjal vagy egy kevés zsírral összekeverjük, hogy ne ragadjanak össze.

Túróval, tejföllel és sült szalonnával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hazi-turos-csuzsa/