Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Hortobágyi palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk. Közben a hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük köménnyel és sóval, majd hozzáadjuk a húst, és egy kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.06.

A palacsintához

A pörkölthöz

A díszítéshez

Elkészítése

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk. Közben a hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük köménnyel és sóval, majd hozzáadjuk a húst, és egy kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk, majd ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A pörkölt levét liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és a besűrített mártásból 2-3 evőkanállal hozzáadunk a húshoz, hogy egy krémes tölteléket kapjunk.

Ezzel a töltelékkel betöltjük a palacsintákat. Tálaláskor a palacsintákra öntjük a paprikás mártást, amit tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp pörköltből származó piros zsírral díszíthetünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Akár maradék pörköltből is elkészíthető!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is