Elkészítése
A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk. Közben a hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük köménnyel és sóval, majd hozzáadjuk a húst, és egy kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.
Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk, majd ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A pörkölt levét liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és a besűrített mártásból 2-3 evőkanállal hozzáadunk a húshoz, hogy egy krémes tölteléket kapjunk.
Ezzel a töltelékkel betöltjük a palacsintákat. Tálaláskor a palacsintákra öntjük a paprikás mártást, amit tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp pörköltből származó piros zsírral díszíthetünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! Akár maradék pörköltből is elkészíthető!
