Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hortobágyi palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda
  • 1 csipet só
  • étolaj

A pörkölthöz

  • 1 kisebb csirke (vagy 2 db csirkemell, csirkecomb )
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só
  • étolaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

A díszítéshez

  • 2 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
Hortobágyi palacsinta

Elkészítése

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, majd 8-10 palacsintát sütünk. Közben a hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük köménnyel és sóval, majd hozzáadjuk a húst, és egy kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk.

Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk, majd ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A pörkölt levét liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és a besűrített mártásból 2-3 evőkanállal hozzáadunk a húshoz, hogy egy krémes tölteléket kapjunk.

Ezzel a töltelékkel betöltjük a palacsintákat. Tálaláskor a palacsintákra öntjük a paprikás mártást, amit tejföllel, petrezselyemzölddel, pirospaprikával vagy pár csepp pörköltből származó piros zsírral díszíthetünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Akár maradék pörköltből is elkészíthető!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hortobagyi-palacsinta-2/