Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hóvégi nudli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg kolozsvári szalonna
  • só

Elkészítése

A héjába főtt burgonyát még melegen lehámozzuk, áttörjük, és a liszttel, sóval kemény tésztát gyúrunk. A kockázott szalonnát serpenyőbe megolvasztjuk, majd kihűtjük. A tésztát ujjnyi vastag hurkákra gyúrjuk, és 5 cm-es darabokra vágjuk, majd nudlit formázunk belőle. A nudlikat beletesszük egy kivajazott tálba, rászórjuk a visszamaradt szalonnát, és előmelegített sütőbe 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/hovegi-nudli/