Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg penne tészta
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tojás
- 25 dkg konzerv paradicsom (hámozott, darabolt)
- 1 gerezd fokhagyma
- bazsalikom ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek cukor
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd felöntjük kevés vízzel. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő.
A darált húst sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk a tojással, az aprított bazsalikommal és petrezselyemlevéllel. A masszából kis golyókat formázunk.
A húsgolyókat beletesszük a paradicsommártásba, és megfőzzük. A megfőtt golyókat kiemeljük, félretesszük. A mártást megszórjuk bazsalikommal.
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a mártással. Hozzáadjuk a húsgolyókat is és tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal.

