Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsgombócos makarónitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombócokhoz

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 csipet őrölt bors

Továbbá

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3,5 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál ketchup
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 1 csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg makaróni tészta
  • 20 dkg sajt

Elkészítése

A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk a masszából.

Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.

Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.

Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát és kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/husgombocos-makaronitorta/