Elkészítése
Hozzávalók:
- 75 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál Worcestershire szósz
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 80 dkg passzírozott paradicsomszósz (én a 360 g-os üvegesből tettem bele kettőt )
- olaj (4-5 ek)
- só, bors
- 40 dkg orsótészta
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, mustárral, worcestershire-szósszal, bazsalikommal. Kis gombócokat formálunk belőle.
Egy felmelegített serpenyőbe öntjük az olajat, körbepirítjuk rajta a gombócokat, míg kérget kapnak. Felöntjük a paradicsomszósszal, 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd a gombócokkal összeforgatjuk. Tepsibe tesszük, gazdagon megszórjuk sajttal és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt összesütjük.
Tálaláskor friss bazsalikomot szórhatunk rá.

