Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsos pite egy tartalmas, omlós tésztából készült étel, amelyben a szaftos darált húsos-zöldséges töltelék és a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak. Hidegen és melegen is finom, ezért vendégváróként és főételként is remek választás. Tészta elkészítése A lisztet összekeverjük a sóval, majd a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, ügyelve arra, hogy ne melegedjen fel túlságosan a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.08.21.

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítése

A húsos pite egy tartalmas, omlós tésztából készült étel, amelyben a szaftos darált húsos-zöldséges töltelék és a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak. Hidegen és melegen is finom, ezért vendégváróként és főételként is remek választás.

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a sóval, majd a margarint gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne, ügyelve arra, hogy ne melegedjen fel túlságosan a kezünk melegétől. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és egynemű tésztává gyúrjuk. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék elkészítése

Kevés olajon megpirítjuk az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, friss kakukkfűvel és mustárral ízesítjük. Hozzákeverjük a kockára vágott zellerszárat és paradicsomot, majd egy tojással gazdagítjuk, végül kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. A frissen aprított petrezselymet is beleforgatjuk, felforraljuk, és ha szükséges, a felesleges zsiradékot lekanalazzuk róla.

Sütés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, kivajazott piteformába illesztjük, a szélein kis peremet hagyva. Villával több helyen megszurkáljuk, majd 10 percig elősütjük. Ezután a sűrű ragut a tésztára halmozzuk, a maradék tésztával befedjük vagy díszítjük, majd egy tojás sárgájával lekenjük. Újabb 15 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. A sütőből kivéve pár percet állni hagyjuk, hogy szeletelhető legyen, és a gőz ne égesse meg a kezünket.

Tipp

A pitetészta fagyasztható, így akár nagyobb adagot is készíthetünk előre. A tojásfehérjét ne használjuk fel a tésztában, mert attól elveszíti az omlósságát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is